2114025755 & 6971850920 | Δευτ. και Πέμ. 19:00-20:00 προσευχή, & 20:00-21:00 κήρυγμα. Κυριακή 10:00-12:00. info@eaep-chaidariou.gr
Ο Ιησούς Χριστός, κατά την προαιωνια αγαθη βουλη και προθεση του ελεημονος Θεου, εκκενωσε τον εαυτο Του από την ουρανια δοξα Του, ως Θεος και Λογος και κατεβηκε αναμεσα στο πλασμα Του, ως ανθρωπος, και αφου μαστιγωθηκε και βασανιστηκε από το χαμενο πλασμα Του κατεβηκε ακομη πιο χαμηλα, θανατωθεις επι του σταυρου του Γολγοθα. Κατεβηκε εκει στον αδη οπου όμως ,καθως δεν εφερε καμια αμαρτια η αδικια δεν ηταν δυνατο να κρατηθει υπ’αυτου. Ο Θεος ανεστησε τον Μονογενη Του χαριζοντας ετσι δικαιωση και αιωνια ζωη σε καθ’έναν που θα επικαλεστει το ονομα Του.

Ο Χριστος λοιπον πεθανε δια τας αμαρτιας ημων και ανεστη δια την δικαιωση ημων και τωρα μετα την ανασταση Του οντας νικητης κατά της αμαρτιας και του θανατου , θριαμβευσας κατ’αυτων , τωρα ανεβη ακομη πιο ψηλα από ολους τους ουρανους γενομενος Κυριος παντων , εξαιρουμενου του Θεου ο οποιος είναι ο « υποταξας εις αυτόν τα παντα» (Α’ Κορινθιους ιε 27). Ετσι όχι μονο δικαιωσε και ζωοποιησε το πλασμα Του αλλα «αιχμαλωτισας την αιχμαλωτισασα το ανθρωπινο γενος  αμαρτια και ακυρωσας αυτην », τωρα διδει στους ανθρωπους δωρα και χαρισματα. Όλα εκεινα που του στερησε η αμαρτια τωρα ο Θεος  τα δινει παλι στον ανθρωπο απλοχερα και αφθονα, κατά την πιστη ενός εκαστου και κατά το μετρο της δωρεας του Θεου στο κάθε σωσμενο και λυτρωμενο , δια του Ιησου Χριστου , παιδι Του.

Ο πιστος από αυτή την ζωη της προσκαιρης οντοτητας του στο προσωπο της γης , απολαμβανει τα αγαθα δωρηματα του Θεου, καθως ο Θεος δια του Ιησου Χριστου δεν δινει απλα ζωη αλλα διδει «ζωην εν αφθονια»για να χαιρονται οι ανθρωποι του Θεου στην πορεια τους για τον ουρανο.

Αγαπητε αναγνωστη ,συ που δεχθηκες τον Χριστο στην ζωη σου αλλα και συ φιλε μου αγαπητε, που ψαχνεις για τον καλο ποιμενα , βαλε στην καρδια σου καλα τον λογο του Θεου και χαιρου παντοτε σ’εκεινα που ο Θεος χαριζει στα παιδια Του αποβλεποντας παντα σ’Εκεινον ,τον Ιησου Χριστο που σε περιμενει , που μας περιμενει ολους , οσοι τον αγαπαμε και τον ακολουθουμε. ΝΑΙ μας περιμενει εκει στο τελος αυτου του επιγειου ταξιδιου μας για να μας κατοικησει μαζι Του στην αιωνιοτητα των νεων ουρανωνκαι της νεας γης που Εκεινος κτιζει.

Ευλογια Κυριου εις παντας δια του Ιησου Χριστου. Αμην.